Een sim only abonnement kiezen.

Sim only een optie voor nu?

Loopt je mobiele abonnement ten einde? Dan is het tijd geworden om je te oriënteren op een nieuw abonnement. Je hebt meerdere mogelijkheden. Ten eerste kan je het huidige telefoonabonnement door laten lopen bij je huidige provider. Je kan ook kiezen voor het verlengen van je contract met eventueel een aanpassing in de bundel en als laatste kun je kiezen voor een nieuw mobiel abonnement met eventueel een nieuwe mobiele telefoon. Een mobiel abonnement zonder nieuwe mobiele telefoon heet een sim only abonnement. Zo'n sim only abonnement biedt biedt een aantal voordelen. Het grootste voordeel is dat het een stuk voordeliger is, omdat je kiest voor een abonnement zonder nieuw toestel. Logisch, hierdoor wordt je telefoonrekening een stuk lager. Bij een abonnement inclusief nieuwe mobiele telefoon berekent de provider immers de prijs van het mobieltje aan jou door. Dit is niet het geval bij een sim only omdat je alleen betaalt voor de bundel die je elke maand tot je beschikking hebt. Ben je dus in het bezit van een goed werkende smartphone, dan kan je er voor kiezen een abonnement af te sluiten in de vorm van een sim only. Ben je dat niet, dan kan je alsnog een sim only afsluiten en daarnaast een los toestel kopen bij een andere telecomaanbieder.

Providers voor een sim only abonnement

In Nederland zijn er veel providers die sim only's aanbieden en hierdoor is het belangrijk om de verschillende sim only's met elkaar te vergelijken. Het vergelijken van de verschillende aanbieders is sterk aan te bevelen aangezien je zo nog meer kunt besparen op je belkosten. Sim only abonnementen en aanbiedingen vergelijken kan al snel enkele euro's per maand extra schelen op de maandelijkse kosten. Tussen de verschillende providers zit soms een groot prijsverschil en daarom wordt het je aangeraden om de diverse aanbieders met elkaar te vergelijken. Bij het vergelijken moet je rekening houden met de bundels die je selecteert, om zo wel een transparante vergelijking te krijgen tussen de verschillende providers. De bundels die geselecteerd kunnen worden voor een telefoon abonnement zijn een bel bundel, sms bundel en data bundel (internet). Door bij iedere provider dezelfde hoeveelheid van de bundels te selecteren kun je op een makkelijke manier de goedkoopste aanbieder van een sim only abonnement vinden. Vergelijk en sluit direct bij de goedkoopste aanbieder een sim only abonnement. Verschillende vergelijkingstools kunnen je helpen met het vergelijken van alle abonnementen en aanbiedingen.

Ik wil een sim only abonnement bij een andere provider.

De eerste stap is om te controleren of je vrij om over te stappen. De beste manier om dit te doen om je huidige provider te bellen. Soms staat het ook vermeld in je contract of in de online-portal van je huidige provider. Als je eenmaal hebt vastgesteld dat je kunt overstappen, kies dan een sim only abonnement bij een provider naar jouw keuze. Bestel het sim only abonnement en meestal heb je de simkaart dan al binnen een paar dagen in huis. Als je jouw mobiele nummer wilt behouden, zorg er dan voor dat je dit aangeeft bij het bestellen van het nieuwe abonnement. Je nieuwe provider regelt dan je nummerbehoud. Wellicht heb je de keus om aan te geven wanneer je nieuwe abonnement in gaat. Zo voorkom je dubbele kosten.